jenn

food4fit

Annons

Dyrt med veggo, ekologiskt och ej processad mat!

Ska det smaka så får det kosta! Så är det verkligen, för ska man ha resultat i gymmet så kostar det svett och tårar. Ska man ha resultat på hälsan så kostar det också pengar för det är inte helt smärtfritt för kassan att handla nyttigt, ekologiskt, veggo eller ej processad mat. Men för mig är det en livsstil, precis som att träningen är en del av mitt liv så fyller jag upp kylskåpet med hälsosam mat också. Men så är det också en av få saker jag lägger pengar på då dyra kläder och smink aldrig varit av mitt intresse. Visst jag köper gärna nya träningskläder ibland eller lägger en dyrare peng på hudvård då detta också är en del av min hälsan men inte för en tusenlapp i månaden ens. 

Jag äter också processad mat, jag äter efterrätt med massa socker i och ibland förtär även jag alkohol. Vissa tycks tro att jag lever ett onormalt liv utan allt ”onyttigt” men så är inte fallet, känner ni mig väl så vet ni att jag inte drar mig för den där chokladkakan ni ställer fram. Jag har sagt det tidigare, allt handlar om balans, väljer jag att träna 6 dagar i veckan och äta nyttigt även dessa 6 dagar så har jag inte svårt att med gott samvete äta allt som ett kalas serverar eller unna mig en pizza och glass på min semester. Ibland blir det träning 3 dagar i veckan och kanske äter jag sämre 2 dagar även den veckan men vad gör det, jag vet ju att jag snabbt kommer tillbaka på rätt bana. Jag vet också att när jag äter ohälsosamt eller tränar lite så mår jag inge vidare och därför drar jag mig från att göra det! Jag skulle inte klara leva ett liv utan choklad emellanåt eller en god pastarätt på restaurang och därför plågar jag inte mig själva genom en massa förbud utan jag lever så sunt som jag förmår och känner min insida, min kropp och vad som är bäst för den. Alla borde lyssna på sin kropp bättre och handla därefter, jag tror vissa blundar för hur bra de faktiskt kunnat må med träning och bättre kosthållning – testa vet jag! 

Två pappkassar blev 1037 kr! 

Jag storhandlar sällan för så mycket men det behövdes nu efter en vecka i Italien och allt står tomt där hemma. Något fick mig idag att inte köpa kött, om vi inte räknar äggen förvisso. Det blev sojafärs, vegetariska Nuggets (ska se om barnen gillar dessa), massa grönsaker, en del frukt, havregryn, kakao och dadlar för nyttobollarna, havrebas, havredryck och lite annat skoj. Men det är inte mycket mat egentligen för den pengen och så klart hade jag fått 2 kassar till med mat om jag valt sämre mat. Ska bli spännande att se vad jag kan laga med dessa råvaror! Kommer försöka gå veggo till största del i min vardag, det kändes än mer klart idag när jag handlade maten, jag mådde illa bara jag tänkte på att handla kycklingfilé… kan vara för att jag levt på det i princip. 

Kommentarer
jenn

Kommentera

Annons
stats